Riisipuuro        

2,5 dl     täysjyväpuuroriisiä
2,5 dl     vettä    
- noin 7 min. mikrossa täydellä teholla
2 dl     kookosmaitoa
1 l    maukeuttamatonta mantelimaitoa
- sekoita ja kypsennä 20 min. mikrossa täydellä teholla
- sekoita ja jatka kypsentämistä vielä 20 min. Vähennä tehoa puoleen, jos puuro kuivuu liikaa.    
1-1,5 tl    suolaa
- sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä

2 kpl    munia
- sekoita puuroon

Piirakkataikina ja leipominen
    

1,5 rkl    chia-jauhoja
3 tl    psylliumia
5 dl     vettä
- sekoita ja anna turvota vähintään 10 min.
5,5 dl    karkeita täysjyväriisijauhoja (Virtasalmi)
3 dl    hienoa riisijauhoa (esim. Risenta) tai teff-jauhoa (Erityisen hyvä maku tulee teff-jauhoilla!)
Ripaus suolaa
- sekoita jauhot ensin keskenään ja sitten vesiseokseen ja vaivaa hyvin
- taikina on sopivaa, kun siitä muodostuu pallo, joka irtoaa kupin reunoista - lisää jauhoja tai vettä tarpeen mukaan
Riisijauhoja leivontaan

1. Jaa taikina neljään osaan ja pyöritä ne neljän sormen paksuisiksi.
2. Leikkaa pötköistä 6 kpl 3 cm:n paloja ja pyörittele ne palloiksi liinan alle. 
3. Kaulitse pallo pyöreäksi ja ohueksi käyttäen apuna hienoa riisijauhoa.
4. Levitä lätyn keskelle kukkura ruokalusikallinen puuroa ja rypytä reunat. Siirrä pellille lastan avulla. Voit myös siirtää kaulitun pohjan leivinpaperilla vuoratulle pellille ja valmistaa piirakaksi siinä.
5. Paista 250°C uunissa noin 15 min.

Voitelu
        
50 g    laktoositonta voita tai margariinia
½ dl    vettä
- sulata voi pienessä paistinpannussa, lisää vesi ja lämmitä. Upota piirakat seokseen, valuta ja lado kuppiin liinan alle pehmenemään.