2 tl                 kumariinitonta kanelia

1 tl                 pomeranssin kuorta

1 tl                 inkivääriä

½ tl                neilikkaa

½ tl                maustepippuria

¼ tl                suolaa

1 dl               intiaanisokeria tai kookossokeria

1 dl               tummaa siirappia

  • kiehauta


100 g           laktoositonta voita tai margariinia

  • lisää ja sulata sekoitellen


1 muna

  • lisää ja vatkaa


5 dl               ohuita riisijauhoja

½ dl              chia-jauhoja

1 tl                 ruokasoodaa

  • sekoita ensin keskenään ja sitten mausteseokseen
  • anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään
  • kaulitse ja leivo piparkakuiksi
  • chia-jauhojen ansiosta taikina on helposti kaulittava ja valmiit piparit rapeita, mutta koossa pysyviä
  • paista 225 asteessa noin 5-8 minuuttia