Taikina:

3 dl              mantelimaitoa

1 rkl            psylliumia

  • sekoita ja anna turvota 10 min.

½ - 1 tl       hunajaa, agavesiirappia tms. makeaa

1 kpl            muna

  • lisää maitoon ja sekoita

4 dl              karkeaa Semperin luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta

1 1/2 dl        tummia riisijauhoja

½ dl             kookosjauhoja

½ dl             tapiokatärkkelystä

1 tl               suolaa

3 tl               leivinjauhetta

1/3 tl          soodaa

  • mittaa yleiskoneen kulhoon ja sekoita
  • lisää maitoseos ja sekoita pitempään

100 g          pehmeää laktoositonta voita

  • lisää ja vaivaa vielä vähän aikaa

Täyte:

25 g             pehmeää voita

2 punttia      persiljaa silputtuna

1 tl               kuivattua oreganoa

1 tl               kuivattua basilikaa

½ tl              kuivattua timjamia

  • kaulitse taikina suorakaiteen muotoiseksi ja levitä voi sille
  • ripottele persilja ja kuivatut yrtit tasaisesti
  • kääri pitkältä sivulta rullaksi, sulje sauma ja käännä se alaspäin
  • nosta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille kulmittain
  • tasoittele, sulje vielä päät ja voitele munalla
  • paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia

YRTTIRULLAT

  • leikkaa rullasta 2-3 cm:n viipaleita ja aseta ne paperivuokiin
  • paista 20-25 minuuttia