500 g valmista porkkanasosetta
(tai 600 g porkkanoita, jotka keitetään, kuoritaan ja soseutettuna)
4 dl mantelimaitoa (tai muuta maitoa)
3 munaa
1/2 tl suolaa
1/2 rkl agavesiirappia (tai 2 rkl sokeria)
          sekoita keskenään.
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim. täysjyväriisi, hirssi, kinoa)
1/3 tl ksantaania tai 1/2 rkl rouhittuja chian siemeniä (jos teet vehnäjauhoista ksantaania ei tarvita, ksantaani antaa sitkoa gluteenittomaan leivontaan)
          sekoita keskenään ja sitten taikinaan.
50g laktoositonta voita sulatettuna tai 1/2dl öljyä
          sekoita lopuksi taikinaan. Anna turvota 15-30 minuuttia.
Kuumenna uuni 220 asteeseen. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja laita sille nokare voita. Sulata uunissa ja voitele leivinpaperi voisulalla. Kun kaadat taikinan kuumalle pannulle, pohja paistuu rapeammaksi. Paista 40-50 minuuttia, kunnes pinta ja reunat ovat vähän ruskistuneet.
Sopii hyvin tarjottavaksi kahvipöydässä tai välipalana kirpeän hillon kanssa esim. pihlajanmarja, puolukka tai karpalo. Kokeile myös juustosiivun kanssa. Porkkanapannukakku on Suomessa 1800-luvun lopun uutuuksia. Ohje on oma sovellukseni Hilkka Uusivirran Suomalaisen ruokaperinteen keittokirjan ohjeesta.